Close

Test på Storebælt

Warning Systems og Sund og bælt er indgået i et samarbejde om at teste vores udstyr på Sprogø i forbindelse med vejarbejde i perioden 18 maj til den 31 maj 2020. Vores mål er at vi kan sænke bilisternes hastighed når de kører gennem vejarbejdet, hvor der er hastighedsbegrænsning på 80 km/t. Vi har brugt den erfaring vi fik ved vores første forsøg ved Bjæverskov til at optimere udstyret til bedst muligt at kunne advare så mange bilister som muligt, dette vil med denne test blive bekræftet.

Storebæltsbroen forsøg

Test i Bjæverskov

Warning Systems gennemfører i perioden 7. til 28 oktober 2019 en test af advarselsproduktet SafeTrack ved motorvejsarbejdet ved Bjæverskov, syd for Køge.
SafeTrack vil sende et signal til de biler som passerer vejarbejdet og bede om at de højst kører 80 km/t ved passage af vejarbejdet (hør vores jingle).
Dette signal vil automatisk blive oplyst gennem bilernes FM radio med stemme og tekst i bilerne, ved passage af vejarbejdet – efterfølgende vil radioen gå tilbage til det program bilerne hører på i forvejen – dette sker præcist som ved landsdækkende trafikmeddelelser.
Warning Systems er med sin ”SafeTrack” løsning den første løsning som kan give denne besked lokalt til trafikanterne.”

Mange bilister ser først sent at der er vejarbejde og at de skal flette sammen til ét spor. Dette kan føre til farlige situationer da vejbanen med vejarbejde kan risikere at sænke farten, da de skal flette over i den anden vejbane
warning systems
Med SafeTrack bliver bilisterne advaret i radioen før de kommer til vejarbejdet.
De kan både få meddelelse om hvilken vejbane de skal flette ind i samt at de skal sænke farten.
Dette er med til at sikre arbejderne ved vejarbejdet, samt sikre en bedre afvikling af trafikken.

Hvordan virker det på radioen?

Når bilisterne nærmer sig vejarbejdet og lytter på enten P1, P3 eller P4 vil de modtage en trafikbesked (TA/TP) via RDS, som fortæller radioen at den skal lytte på en anden kanal for at modtage trafikbeskeden.

Udstyret ved vejarbejdet

Udstyret ved vejarbejdet består af selve senderboksen og 2 antenner, den ene antenne sender signalet ud til bilisterne som informerer omkring vejarbejdet og hastighedsbegrænsningen. Selve kassen i dette forsøg, består både af batterier og sendeudstyret